یکشنبه 17 تیر 1403
توضيحات بنر تبليغاتي
Nobitex Referral Campaign Banner

نویسنده : NetFars |

 

فواید و مضرات روغن ذرت

 

روغن ذرت یک روغن گیاهی است که به دلیل طعم دلپذیر ، آجیلی ، سطوح نسبتاً کم اسیدهای چرب اشباع ، سطوح بالای اسید لینولئیک و سطوح پایین اسید لینولنیک ارزش غذایی دارد. روغن ذرت مصارف غیرخوراکی نیز دارد و برای مثال در ساخت لوازم آرایشی به کار می‌رود. این روغن به‌ صورت خام ، تصفیه‌ شدۀ متوسط یا کاملاً تصفیه ‌شده عرضه می‌شود. رنگ آن زرد کم‌رنگ است که به هنگام سرخ‌کردن تیره می‌شود.

 

فواید و مضرات روغن ذرت

 

استفاده روغن ذرت در غذا

روغن ذرت به دلیل طعم ملایمی که دارد یک روغن پخت‌وپز محبوب است و همچنین در انواع سس سالاد ، مارگارین‌ها ، اسپری‌ها ، سس‌ها و محصولات پخته‌شده استفاده می‌شود. این روغن نقطۀ دود حدود 230 درجۀ سانتیگراد دارد (در این دما روغن شروع به سوختن می‌کند) که گزینه‌ای عالی برای سرخ‌کردن است. البته باید توجه داشته باشید که ، نباید از روغن گرم‌شده دوباره استفاده کنید چرا که موجب افزایش ترکیبات اکسید شده و از بین رفتن ترکیبات مفید موجود در آن می‌شود.

 

مواد تشکیل دهندۀ روغن ذرت

روغن ذرت حاوی 52 درصد اسید لینولئیک است که یک اسید چرب ضروری است که در بدن انسان تولید نمی‌شود. حاوی 31 درصد اسید اولئیک ، 13 درصد پالمتیک ، 3 درصد استئاریک و 1 درصد اسید لینولنیک است. مواد غذایی‌ که حاوی مقادیر کمتری اسید لینولنیک هستند دیرتر دچار فساد و ترشیدگی می‌شوند؛ بنابراین ، روغن ذرت در مواد غذایی فراوری‌شده و سوپرمارکتی کاربرد ویژه‌ای دارد. روغن ذرت همچنین حاوی 14.84 درصد ویتامین E در هر 100 گرم است.

 

فواید روغن ذرت

ارزش غذایی : روغن ذرت با داشتن ترکیبات مفیدی مانند ویتامین E ، اسیدلینولئیک و فیتواسترول‌ها ، به نظر می‌رسد اثرات مفیدی بر سلامت بدن داشته باشد.

پوست و مو : روغن ذرت به‌علت بافت سبک و مقدار زیادی اسید لینولئیک برای مرطوب نگه‌داشتن و صاف نگه‌داشتن پوست یک ترکیب عالی است. این روغن منبع عالی آلفا توکوفرول (از مشتقات ویتامین E) است که به راحتی جذب پوست می‌شود. ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قوی است و به محافظت از پوست در برابر اثرات رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. این روغن سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 ، 6 و 9 است و حاوی ویتامین‌های E و K و سرشار از فیتواسترول است که باعث حفظ رطوبت مو ، بهبود خون‌رسانی به فولیکول مو و بهبود پوست سر می‌شود.

سلامت قلب و عروق : روغن ذرت حاوی مقادیر زیادی ویتامین E است که با خواص آنتی‌اکسیدانی که دارد از ایجاد آسیب اکسیداتیو به قلب جلوگیری می‌کند. همچنین این روغن به‌علت داشتن فیتواسترول باعث کاهش کلسترول بد می‌شود که این نیز موجب کاهش بروز بیماری‌های عروقی و سکتۀ قلبی می‌شود.

 

مضرات روغن ذرت

در مقایسه با مزایای گوناگون ، از عوارض روغن ذرت نمی‌توان چشم‌پوشی کرد ؛ ازجمله این عوارض سمیت بالقوه ، افزایش خطر ابتلا به سرطان ، افزایش خطر بیماری قلبی‌عروقی ، تحریک معده و افزایش وزن است. اگر قصد استفاده از این روغن را دارید ، حتماً از روغن ذرت ارگانیک و تصفیه‌نشده استفاده کنید که ممکن است بالاترین سطح ترکیبات بالقوۀ مفید را داشته باشد.

عدم تعادل نسبت مقدار امگا 6 و امگا 3 : روغن ذرت حاوی مقادیر بسیاری چربی‌های امگا 6 در مقایسه با امگا 3 است. در یک رژیم غذایی سالم باید تعادل میان چربی‌های امگا 3 و 6 برقرار باشد. درصورتی‌که در رژیم غذایی شما ، منبع عمدۀ تأمین لیپید روغن ذرت باشد ؛ این مورد یک نکته منفی برای سلامت شما خواهد بود که می‌تواند اثرات سوء بر سلامت قلب و عروق داشته باشد. افزایش نسبت امگا 6 به امگا 3 در رژیم غذایی ، منجر به افزایش التهاب و بدترشدن بیماری‌های مزمن نیز می‌شود.

روغن ذرت تراریخته : ذرت‌های اصلاح ژنتیک‌شده یا به‌اصطلاح تراریخته ، حاوی مقادیر بیشتری روغن هستند و در مقابل علف‌ هرزکش‌ها نیز مقاوم هستند. بنابراین ، در مراحل کاشت این ذرت‌ها ، بدون نگرانی از آسیب به محصول ، می‌توان علف‌های هرز را با علف‌هرز‌کش‌هایی مانند گلایفوسیت از بین برد. نکته منفی درمورد این ذرت‌ها ، تجمع سمومی مانند گلایفوسیت در محصول است. درحالی‌که تحقیقات کوتاه‌مدت نشان داده‌اند که ، روغن‌های ذرت تراریخته ایمن هستند ؛ اما ، نگرانی‌هایی درمورد سرطان‌زابودن و سمیت این سموم وجود دارد.

 

عوارض روغن ذرت بیشتر است یا فواید آن ؟

تا اینجای مطلب دیدیم که ، روغن ذرت در چه غذاهایی استفاده می‌شود ، چه فوایدی دارد و همچنین ضررهای آن چیست. حال شاید این سؤال برای شما پیش آمده باشد که اصلاً روغن ذرت را مصرف کنیم یا نه؟

روغن ذرت با اینکه حاوی مواد مفیدی مانند فیتواسترول و ویتامین است ؛ اما ، یک چربی سالم محسوب نمی‌شود. در فرایند تهیۀ روغن ذرت مراحل زیادی طی می‌شود و این روغن برای اینکه مصرفی باشد باید بسیار تصفیه شود که این منجر به افزایش درصد چربی‌های امگا 6 این روغن می‌شود.

سخن آخر

جایگزین‌های سالم‌تر و مناسب‌تری برای روغن ذرت وجود دارد ؛ ازجمله روغن زیتون ، که تهیۀ آن نیاز به پردازش شیمیایی ندارد و با داشتن چربی‌های اشباع کمتر و امگا 6 کمتر ، یک گزینۀ خوب برای مدیریت وزن است. اگرچه ارزان‌تربودن روغن ذرت موجب می‌شود این روغن بیشتر استفاده شود ؛ اما اگر به دنبال یک روغن سالم هستید ، پیشنهاد می‌کنیم از روغن زیتون و نارگیل استفاده کنید.

 

به نقل از : مجله پزشکی - سلامت سیب

 

 

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 5

برچسب ها : فواید و مضرات روغن ذرت , روغن ذرت , روغن گیاهی , اسیدهای چرب اشباع , اسید لینولئیک , اسید لینولنیک , نقطه دود , مواد تشکیل دهنده روغن ذرت , فواید روغن ذرت , ارزش غذایی روغن ذرت , فیتواسترول , مضرات روغن ذرت , عوارض روغن ذرت , روغن ذرت تراریخته , گلایفوسیت , روغن زیتون , روغن نارگیل , عکس روغن ذرت , مطلب پزشکی سلامت , corn oil ,

تاریخ : شنبه 01 اردیبهشت 1403 | نظرات (0) بازدید : 196
نویسنده : NetFars |

 

فواید بی شمار تخم مرغ

 

تخم مرغ ، غذایی خوشمزه و بی ادعاست که از دیرباز تاکنون در سفره ملت‌های مختلف خودنمایی می‌کند. کمتر خوراکی را سراغ داریم که مانند تخم‌مرغ سریع حاضر شود. در دسترس بودن تخم‌مرغ باعث شده تا بسیاری این خوراکی را به لحاظ منابع غذایی دست‌کم بگیرند. جالب‌ است بدانید یک عدد تخم‌مرغ دارای چیزی حدود ۶ گرم پروتئین است. جالب‌تر اینکه تخم‌مرغ اسید‌های آمینه‌ای دارد که بدن قادر به تولید آن‌ها نیست. فایده‌های تخم‌مرغ فقط به پروتئین و اسید آمینه آن خلاصه نمی‌شود. این خوراکی خوشمزه سرشار از مواد مغذی است و جلوی عارضه‌ قلبی را می‌گیرد. به فایده‌هایی که گفتیم خاصیت تقویت چشم و مغز را هم اضافه کنید. از آنجایی که افزایش آگاهی درباره خوراکی‌های روزانه ، تاثیر مهمی برای تغییر رژیم غذایی و خوردن غذاهایی سرشار از مواد مغذی دارد ، در ادامه اطلاعات جالبی از فایده‌های بی‌شمار تخم‌مرغ مطرح می‌کنیم.

 

فواید بی شمار تخم مرغ

 

سرشار از مواد مغذی

تخم‌مرغ بیشتر از بسیاری از خوراکی‌های پرطرفدار دارای ویتامین ، مواد معدنی و اسید‌های آمینه است. سلنیوم ، فسفر ، کولین و ویتامین B12 به‌عنوان مهم‌ترین مواد مغذی تخم‌مرغ شناخته می‌شود. به این مواد مغذی ، آنتی‌اکسیدان‌ها را هم اضافه کنید. همان‌گونه که حتماً شنیده‌اید ، آنتی اکسیدان نقش مهمی در جوان ‌نگه ‌داشتن سلول‌های بدن دارد. در نتیجه مصرف تخم‌مرغ نه ‌تنها مواد مغذیِ لازمِ بدن را تامین می‌کند ، بلکه باعث جلوی پیری را می‌گیرد.

 
کاهش سطح تری گلیسیرید خون

تری‌گلیسیرید (Triglycerides) ، نوعی چربی است که در خون وجود دارد. بدن کالری‌ مازاد خوراکی‌ها را به تری‌گلیسیرید تبدیل می‌کند. مقدار زیاد تری‌گلیسیرید احتمال ابتلا به بیماری قلبی و سکته را افزایش می‌دهد. چربی بیش‌از‌حد دور کمر ، از افزایش سطح تری‌گلیسیرید حکایت دارد. خوشبختانه سطح این ماده مضر را به‌راحتی می‌توان با خوردن تخم‌مرغ کاهش داد.

 
کاهش احتمال سکته مغزی

تحقیقات مختلفی درباره ارتباط سکته با مصرف تخم‌مرغ وجود دارد. برای نمونه می‌توان به تحقیقات اخیری اشاره کرد که چینی‌ها انجام داده‌اند. در این تحقیقات مشخص شد افرادی که روزی یک تخم‌مرغ می‌خورند ، به مقدار ۳۰ درصد کمتر در معرض سکته هموراژیک (hemorrhagic stroke) قرار دارند.

لازم به ذکر است در دنیای پزشکی به خونریزی داخل مغز ، سکته هموراژیک می‌گویند.

 
پیشگیری از بیماری‌ قلبی

تخم‌مرغ ، سپری دربرابر بیماری‌‌ قلبی ایجاد می‌کند. حتی افراد مبتلا به پیش دیابت ( prediabetes ) و دیابت نوع دوم نیز پس از خوردن خوراکی‌های سرشار از تخم‌مرغ ، مقاومت بیشتری در برابر بیماری قلبی پیدا می‌کنند. بر اساس تحقیقاتی که به آن اشاره کردیم ، افرادی که روزی یک تخم‌مرغ مصرف می‌کنند ، حدود ۲۰ درصد کمتر در معرض بیماری قلبی قرار دارند.

 
کاهش وزن

اگر روز طولانی در پیش دارید ، تخم‌مرغ را برای صبحانه انتخاب کنید. از آنجایی که تخم‌مرغ سرشار از مواد مغذی است ، مصرف آن باعث می‌شود تا در طول روز دیرتر احساس گرسنگی کنید. همچنین بدلیل کالری پایین تخم مرغ (70 کالری) این ماده غذایی جایگاه ویژه ای در میان افرادی که تمایل به کاهش وزن خود هستند دارند.

 
تقویت بینایی

تخم‌مرغ دارای آنتی‌اکسیدا‌ن‌های لوتئین (Lutein) و زآگزانتین (Zeaxanthin) است. پزشک‌های متخصص چشم به‌خوبی می‌دانند که این آنتی‌اکسیدان‌ها احتمال ایجاد آب‌ مروارید و عارضه‌‌های چشمیِ ناشی از کهولت سن را می‌گیرد. ناگفته نماند آنتی‌اکسیدان‌هایی که به‌ آن‌ها اشاره کردیم در سبزیجاتی با برگ سبز مانند اسفناج نیز وجود دارد. با این حال تخم‌مرغ منبع کامل‌تری برای این آنتی‌اکسیدان‌ها به حساب می‌آید. از طرف دیگر چربیِ تخم‌مرغ باعث جذب‌ راحت‌تر این مواد مغذی می‌شود.

 
افزایش ضریب هوشی

سلول‌های خاکستری مغز برای افزایش عملکرد نیاز به ویتامین D دارند. در این زمینه نیز می‌توانید از تخم‌مرغ کمک بگیرید. تخم‌مرغ سرشار از ویتامین D است. از طرف دیگر تخم‌مرغ دارای ماده‌ای به نام کلوئین است. به لطف این ماده ، نرون‌های مغز تقویت می‌شود. مصرف کالوئین ، رشد مغز نوزاد و جنین را به دنبال دارد. در نتیجه بانوان باردار و شیرده بهتر است تخم‌مرغ را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنند.

 
عوارض احتمالی تخم مرغ

برای شما از فایده‌های بی‌شمار تخم‌مرغ گفتیم ، با این حال این خوراکی نیز مانند هر غذای دیگری نکته‌هایی برای استفاده دارد. برای نمونه تخم‌مرغ بهتر است حتماً کاملاً پخته شود. باکتری با نام سالمونلا در بعضی از تخم‌مرغ‌ها وجود دارد. این باکتری فقط با پخته‌شدن کامل تخم‌مرغ از بین می‌رود. باکتری که از آن صحبت می‌کنیم باعث مسمومیت غذایی می‌شود. اگر خاطر شما باشد ، اشاره کردیم که تخم‌مرغ منبعی سرشار از سدیم است. هر سفیده‌ تخم‌مرغ ۴۰۳ میلی‌گرم سدیم دارد. مقدار بیش‌از‌حد سدیم عارضه‌هایی را برای افراد دچار نارسایی قلبی به دنبال دارد. بیماران مبتلا به فشار خون زیاد و دیابت نیز بهتر است در مصرف تخم‌مرغ جانب احتیاط را نگه دارند. دو وعده تخم‌مرغ در هفته از وعده‌‌های غذایی است که به این افراد پیشنهاد می‌شود.

 

به نقل از : مجله پزشکی - سلامت ایرانیان آمریکا ( سیب )

 

 

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 5

برچسب ها : فواید بی شمار تخم مرغ , تخم مرغ , اسید‌های آمینه‌ , عارضه‌ قلبی , رژیم غذایی , کولین , ویتامین B12 , آنتی اکسیدان , جلوگیری از پیری , تری گلیسیرید , سکته مغزی , سکته هموراژیک , پیش دیابت , آنتی اکسیدا‌ن زآگزانتین , آنتی اکسیدا‌ن لوتئین , عوارض تخم مرغ , health benefits of egg , triglycerides , hemorrhagic stroke , prediabetes ,

تاریخ : جمعه 31 فروردین 1403 | نظرات (0) بازدید : 203
نویسنده : NetFars |

 

خار پاشنه پا ، از علائم تا درمان

 

پاها در یک مهندسی دقیق از 7 استخوان اصلی به همراه عضلات و رباط‌ها تشکیل شده‌اند که قادر هستند چند ده کیلو وزن بدن ما را تحمل کنند. از میان این 7 استخوان ، پاشنه بزرگ‌ترین آن‌هاست. علاوه بر این اجزای نام‌برده ، بافتی لایه مانند به نام فاشیا که مانند غلاف عضلات کف پا را در بر گرفته است ازجمله اجزای مهم این مهندسی است. در واقع التهاب در لایه فاشیای پلانتار یا کف‌پایی است که علت بروز درد در خار پاشنه پا است. خار پاشنه پا شیوع بالایی در میان جمعیت بزرگسال دارد. در یک برآورد انجام‌شده در آمریکا 11 درصد افراد بالغ در تصویربرداری اتفاقیِ صورت‌گرفته خار پاشنه پا داشتند. در این مطلب از مقالات پزشکی به بررسی خار پاشنه و درمان رسوب کلسیم در پاشنه پا می‌پردازیم.

 

 

علت رسوب کلسیم در پاشنه پا و ایجاد خار پاشنه

علت‌ تشکیل خار پاشنه وابسته به رسوب کلسیم به صورت زائده‌ای اضافه در استخوان پاشنه پا است. این زائده استخوانی کوچک را می‌توان به شکل یک خار که از پاشنه بیرون زده است در گرافی‌های استخوان دید.

به علاوه التهاب فاشیای کف پا نیز عامل مهمی در تشکیل خار پاشنه و یک علت رسوب کلسیم در پاشنه پا است. فرایند رسوب کلسیم اضافه در پاشنه پا در طی چندین ماه و به‌تدریج به دنبال اعمال فشار طولانی بر روی عضلات و رباط‌های پا ، کشش در فاشیای کف پا و پارگی در غشای اطراف استخوان پاشنه پا اتفاق می‌افتد.

 

 

از این جهت است که ، خار پاشنه شیوع بالایی در میان ورزشکاران رشته‌های دومیدانی و پرش دارد.
عامل دیگر ، بد راه رفتن و استفاده نادرست از عضلات و مفاصل است که به مرور زمان با تشکیل التهاب موضعی رسوب کلسیم در پاشنه پا و فاشیای کف پا را افزایش می‌دهد. استفاده از کفش نامناسب در هنگام ورزش نیز نقش مهمی در ایجاد خار پاشنه دارد.

موارد دیگری که می‌تواند علت رسوب کلسیم و ایجاد خار پاشنه در بیمار باشند شامل موارد زیر هستند :

    دیابت و افزایش سن
    چاقی و افزایش وزن به سبب فشار زیادی که بر عضلات و رباط‌های پا وارد می‌کند
    دوره‌های کوتاه ولی سنگین فعالیت ورزشی
    کف پای صاف یا کف پای قوس‌دار شدید

 

علامت خار پاشنه و رسوب کلسیم در پاشنه پا

خار پاشنه شیوع بسیار بالایی در افراد به‌خصوص در سنین بالا دارد؛ ولی ، اغلب علامتی ایجاد نمی‌کند. در غیر این صورت خود را با درد مزمن یا متناوبِ پاشنه پا نشان می‌دهد. درد توصیف‌شده تیز و شدید در ناحیه پاشنه پا است که به محض راه‌رفتن بیمار پس از یک دوره استراحت شروع می‌شود. بیشترین درد ناشی از رسوب کلسیم در پاشنه پا در هنگام صبح زمان بیدارشدن از خواب است.

 

 

درمان خار پاشنه

از آنجایی که شخص برای اینکه درد کمتری را تجربه کند مجبور است از پاشنه پا کمتر استفاده کند؛ بنابراین ، لنگ‌لنگان راه می‌رود. این امر به‌تدریج موجب اعمال فشار غیر یکنواخت به عضلات و استخوان‌های پا شده و در واقع علائم التهاب فاشیای کف پا و درد را تشدید می‌کند. بنابراین خار پاشنه پا به‌ظاهر بی‌اهمیت است؛ ولی ، باید آن را حتماً درمان کرد.

در ادامه به چند راهکار ساده برای درمان رسوب کلسیم در پاشنه پا و کمترکردن علائم می‌پردازیم :


استراحت : اصلی‌ترین و مهم‌ترین نکته در درمان خار پاشنه استراحت و عدم راه‌رفتن و دویدن برای مدت طولانی است.
کشش فاشیای کف پا : برای این منظور پیشنهاد می‌شود از یک باند کشی استفاده کنید. باند را بر روی کف پا قرار داده و دو طرف آن را بکشید به‌نحوی‌که انگشتان پا به ساق پا نزدیک شوند و به این وسیله فاشیا کشیده شود.
تقویت عضلات کف پا : برای این منظور سعی کنید خودکاری را از روی زمین با پا و با کمک‌گرفتن از عضلات کف پا بردارید و برای چند ثانیه نگه‌ دارید این کار به تقویت عضلات کف پا کمک کرده و از راه‌های درمان رسوب کلسیم در پا است.
کم‌کردن فشار از روی پاشنه پا : پدهای پاشنه پا که در داروخانه‌ها موجود است در داخل کفش قرار گرفته و باعث کمترشدن فشار بر روی استخوان پاشنه می‌شوند.
کاهش وزن : درمان چاقی با کم‌کردن فشار بر روی پاشنه می‌تواند علائم را بهبود ببخشد.
ماساژ : یکی از درمان‌های مؤثر ماساژ پا در آب گرم است. برای این منظور هر روز 2 مرتبه پای خود را به‌مدت ده دقیقه در یک تشت آب گرم بگذارید. سپس خشک کرده و با جسمی مثل گوشت‌کوب ضربات آرامی به پاشنه پا بزنید.
تزریق استروئید : راهکار درمانی دیگری است که درصورت پاسخ‌ندادن به مسکن‌ها و سایر درمان‌ها در نظر گرفته می‌شود.
جراحی : در موارد شدید و مختل‌کنندۀ فعالیت بیمار یا در مواردی که فرد جوان و فعال باشد جراحی کف پا و بریدن زائده استخوانی برای بیمار انجام می‌شود.

علاوه بر درمان‌های دارویی و جراحی ، روش‌های تغذیه‌ای می‌تواند تا حدودی برای بهبود خار پاشنه پا مفید باشند. در واقع تغذیه سالم چه از طریق کاهش وزن و چه از طریق محتویات آنتی‌اکسیدانی می‌تواند به کاهش بروز خار پاشنه و کم‌کردن التهاب اطراف آن کمک کند. در واقع آنتی‌اکسیدان‌ها از طریق کم‌کردن التهاب در فاشیا کف پا به کاهش درد بیمار کمک می‌کنند.

 

به نقل از مجله پزشکی سلامتی سیب

 

 

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 5

برچسب ها : خار پاشنه پا ، از علائم تا درمان , عضله , رباط , پاشنه پا , فاشیا , کف پا , درمان رسوب کلسیم در پاشنه پا , علت رسوب کلسیم در پاشنه پا و ایجاد خار پاشنه , التهاب فاشیای کف پا , رسوب کلسیم , ورزشکاران رشته های دو میدانی و پرش , دیابت , افزایش سن , چاقی , افزایش وزن , علامت خار پاشنه و رسوب کلسیم در پاشنه پا , درمان خار پاشنه پا , ماساژ , تزریق استروئید , جراحی ,

تاریخ : جمعه 25 اسفند 1402 | نظرات (0) بازدید : 101
نویسنده : NetFars |

 

بیماری نقرس چیست و چگونه درمان می‌شود ؟

 

 

فهرست مطالب :

بیماری نقرس چیست؟
علت بیماری نقرس چیست؟
عواملی که خطرات نقرس را افزایش می‌دهند
رژیم غذایی نقرس
      میوه‌ های مضر برای نقرس
چه نوع ماهی برای نقرس مفید است؟
آیا بیماری نقرس خطرناک است؟
آزمایش نقرس چیست؟
پیشگیری
درمان
      بیماری نقرس چیست؟
      آیا نقرس باعث سرطان می‌شود؟
      نقرس درمان قطعی دارد؟ 

 

نقرس از جمله بیماری‌های شناخته شده و نسبتاً رایج در میان ایرانیان است. بااین‌حال ، بسیاری از ما اطلاعات کمی درمورد این بیماری داریم. از این‌ رو ، در این مقاله از مقالات پزشکی جدید سایت ابتدا می‌بینیم که بیماری نقرس چیست ، سپس به توضیح بیشتر درمورد این بیماری می‌پردازیم.

 

بیماری نقرس چیست ؟

برای پاسخ این سؤال که نقرس چیست و چگونه درمان میشود بهتر است ابتدا به این سؤال پاسخ دهیم که بیماری نقرس چگونه ایجاد میشود. بیماری نقرس یا Gout در اثر اختلال در سوخت‌وساز اسیداوریک در بدن ایجاد می‌شود.

در بیشتر موارد ، بیماری با التهاب دردناک مفاصل بروز می‌کند. شایع‌ترین شکل بروز بیماری به‌صورت یک حمله حاد است که در آن انگشت شست پای یک طرف دچار قرمزی ، تورم و التهاب شدید و بسیار دردناک می‌شود.

درد ، معمولاً ناگهانی در نیمه‌شب آغاز و فرد را از خواب بیدار می‌کند. شدت درد به حدی است که بیمار حتی تحمل یک روانداز و ملحفه کوچک را هم روی شست خود ندارد. نقرس ممکن است مفاصل سایر انگشتان پا و دست یا مفاصل بزرگ‌تر مانند مچ و پاشنه پا ، زانو ، مچ دست و آرنج را هم درگیر کند.

در این ‌گونه موارد ممکن است علائمی نظیر خشکی و محدودیت حرکت مفصل نیز به درد و قرمزی و تورم اضافه شوند. نقرس همچنین ممکن است باعث رسوب کریستال‌های اسیداوریک در کلیه و ایجاد سنگ کلیه شود.

 

علت بیماری نقرس چیست ؟

حال ممکن است این سؤال برایتان پیش بیاید که واقعاً علت بیماری نقرس چیست ؟ افزایش میزان اسیداوریک (Uric Acid) در بدن باعث ایجاد نقرس می‌شود. این افزایش می‌تواند به سه دلیل اتفاق بیفتد :

    بدن به‌طور طبیعی یا بر اثر یک بیماری و مصرف یک دارو میزان زیادی اسیداوریک تولید کند؛
    فرد غذاهای حاوی اسیداوریک فراوان مصرف کند؛
    کلیه فرد نتواند به میزان کافی اسیداوریک را از خون تصفیه کند.

با افزایش میزان اسیداوریک در خون ، این ماده حالت محلول خود را از دست داده و تبدیل به کریستال‌های سوزنی شکل شده و در فضای بین مفاصل و در داخل مایع مفصلی رسوب می‌کند. با افزایش میزان این کریستال‌ها در مایع مفصلی ، حرکت مفصل دردناک و محدود می‌شود. علائم نقرس در زنان و علائم نقرس در مردان مشابه است ؛ اگرچه نقرس مقداری در مردان شایع‌تر است.

معمولاً فرایند رسوب کریستال‌های اسیداوریک در مفصل برای اولین بار به‌صورت ناگهانی و به‌سرعت در مفصل شست پا اتفاق افتاده و حمله حاد نقرسی به‌صورتی‌که شرح داده شد اتفاق می‌افتد.

 

 

عواملی که خطرات نقرس را افزایش می‌دهند :

مصرف بیش‌ازحد غذاهای حاوی اسیداوریک ، زیاده‌روی در مصرف نوشیدنی‌های الکلی ، نداشتن تحرک و افزایش وزن و مصرف برخی از داروها ممکن است باعث ابتلا به نقرس یا خطرات نقرس شوند.

 

رژیم غذایی نقرس :

در بیماران مبتلابه نقرس رعایت یک رژیم صحیح نقش بسیار مهمی در کنترل و درمان بیماری دارد. رژیم غذایی نقرس باید تاحدامکان حاوی اوریک‌اسید کمی ‌باشد.

غذاهایی که دارای مواد آلی به‌نام پورین (purines) هستند حاوی اسیداوریک فراوان‌اند. برخی غذاهای دریایی شامل ماهی کولی، ساردین، شاه‌ماهی ، صدف دریایی، ماهی روغن (کیسه ماهی) ، ماهی قزل‌آلا، ماهی هداک پورین فراوان دارند.

جگر قرمز ، بیکن و بوقلمون نیز مقادیر قابل‌توجهی پورین دارند. انواع گوشت قرمز مانند گوشت گوسفند و گوساله، خوک و گوشت مرغ و اردک مقادیر کمتری پورین دارند. انواع خرچنگ و میگو نیز حاوی پورین ولی با مقادیر کمتر هستند.

فقط غذاهای غیرگیاهی مقصر اسیداوریک بالا نیستند. ازجمله حبوبات مضر برای نقرس می‌توان لوبیا خشک، دال، نخود خشک، سویا، لوبیا چشم‌بلبلی و لوبیا پخته را نام برد که محتوای پورین متوسطی دارند. این حبوبات مضر برای نقرس با اینکه پورین متوسطی دارند؛ اما ، نسبت به غذاهای جانوری جایگزین‌های بهتری هستند.

غلاتی مانند بلغور جو دوسر ، سبوس گندم و جوانه گندم نیز محتوای پورین متوسطی دارند. سبزیجاتی که باید از آن اجتناب کنید شامل مارچوبه، قارچ، اسفناج و گل‌کلم هستند.

 

 

میوه‌ های مضر برای نقرس :

فروکتوز ماده‌ای است که در بسیاری از میوه‌ها وجود دارد و به آن‌ها طعم شیرین طبیعی می‌دهد. محققان ارتباط بین غذاهای سرشار از فروکتوز و علائم نقرس را گزارش می‌دهند که می‌تواند شامل درد مزمن باشد.

این میوه ‌های مضر برای نقرس عبارت‌اند از: سیب، هلو، گلابی، آلو، انگور، آلو خشک و خرما. خوردن این میوه‌ها درصورت ابتلا به نقرس اشکالی ندارد به شرطی که در حد اعتدال این کار را انجام دهید. مهم‌تر از این میوه‌ها، باید از نوشابه‌ها و آب‌میوه‌هایی که با شربت ذرت و با فروکتوز بالا شیرین شده‌اند نیز خودداری کنید. به‌جای آن، آب یا آب‌میوه‌های طبیعی بنوشید.

 

چه نوع ماهی برای نقرس مفید است ؟

گفتیم که بسیاری از غذاهای جانوری ازجمله ماهی‌ها برای نقرس مضر هستند؛ اما، شاید بخواهید بدانید که چه نوع ماهی برای نقرس مفید است و افراد مبتلا می‌توانند از آن استفاده کنند.

بهترین گزینه‌ها عبارت‌اند از : مارماهی ژاپنی، گوشت راهب ماهی، ماهی سیبل. محتوای پورین گربه‌ماهی، ماهی دست و پا، ماهی قرمز، ماهی قزل‌آلا، کف ماهی و تیلاپیا کمی بیشتر است اما گزینه‌های خوبی هستند.

 

آیا بیماری نقرس خطرناک است ؟

حال ممکن است این سؤالات برایتان پیش بیاید که آیا بیماری نقرس خطرناک است، آیا نقرس درمان قطعی دارد و آیا نقرس باعث سرطان میشود ؟

نقرس به‌خودی‌خود یک بیماری شدید و خطرناک نیست خصوصاً اگر به‌خوبی فرایند درمان و پیشگیری رعایت شود. بنابراین می‌توان گفت درصورت درمان صحیح و پیگیری مناسب نقرس خطرناک نیست.

درمورد اینکه آیا نقرس درمان قطعی دارد یا خیر ، نیز باید گفت که تاکنون دارو و درمانی وجود ندارد که علت ایجاد نقرس را کاملاً درمان کند. بلکه داروهای موجود از طریق کم‌کردن اوریک‌ اسید بدن به درمان نقرس کمک می‌کنند.

درمورد این سؤال که آیا نقرس باعث سرطان میشود نیز باید گفت خیر ، نقرس باعث سرطان نمی‌شود؛ اما، درصورت درمان‌نشدن آسیب‌های جدی به کبد، کلیه و دیگر اندام‌های بدن وارد می‌شود.

 

آزمایش نقرس چیست ؟

همان ‌گونه که گفتیم، در نقرس اوریک‌اسید افزایش می‌یابد؛ بنابراین، مهم‌ترین جزء پاسخ این سؤال که آزمایش نقرس چیست سنجش سطح اوریک‌اسید است. در کنار آن، یک آزمایش کبد و کلیه نیز انجام می‌شود و ممکن است پزشک آزمایش‌های اختصاصی‌تری برای تشخیص درخواست دهد.

همچنین ، در بیشتر مواقع که فرد با حملات حاد مراجعه می‌کند ممکن است نمونه‌گیری از مایع مفصلی و آزمایش آن نیز انجام شود.

 
پیشگیری :

داشتن یک رژیم غذایی مناسب و جلوگیری از افزایش بیش‌ازحد وزن، پرهیز از زیاده‌روی در مصرف گوشت به اشکال مختلف (حتی غذاهای دریایی) ، اجتناب از مصرف بیش‌ازحد نوشیدنی‌های الکلی و افزودن مقادیر متعادل از غلات، سبزیجات و میوه‌ها به رژیم غذایی روزانه می‌تواند به پیشگیری از بیماری نقرس کمک کند.

 
درمان :

درمان حمله حاد نقرسی به شکل درمان دارویی و شامل داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDS) و کورتیکواستروئیدها است. درمان مراحل مزمن بیماری نیز شامل داروهایی است که میزان اسیداوریک خون را به روش‌های مختلف کاهش می‌دهند.

افراد مبتلا باید از مصرف غذاهای حاوی پورین پرهیز کرده و آب فراوان بنوشند تا کلیه بتواند اسیداوریک اضافی را تصفیه کند. ورزش و تحرک کافی نیز باید پس از برطرف‌شدن حمله حاد نقرس در برنامۀ روزانۀ مبتلایان گنجانده شود. در دورۀ حمله حاد نقرسی باید از مصرف موادی که ادرار را اسیدی می‌کنند اجتناب کرد. بهتر است که دستورالعمل کامل غذایی برای این بیماران را پزشک آموزش دهد.

در خاتمه باید یادآور شد که، متأسفانه سن ابتلا به نقرس در حال کاهش است. در گذشته نقرس به بیماری پولدارها معروف بود ؛ چون ، سایر طبقات اجتماعی استطاعت مصرف زیاد گوشت را نداشتند و سبک زندگی ایشان مبتنی بر تحرک فراوان بود. تغییر سبک زندگی و کم‌تحرکی و رژیم غذایی نامناسب از عوامل افزایش میزان نقرس و کاهش سن ابتلا به آن هستند. رعایت رژیم غذایی مناسب ، پرهیز از مصرف بیش‎ازحد الکل و داشتن تحرک کافی عواملی هستند که می‌توانند تا حد زیادی از خطر ابتلا به نقرس بکاهند.

 

سوالات متداول در مورد بیماری نقرس :

 
بیماری نقرس چیست ؟

بیماری نقرس یا Gout در اثر اختلال در سوخت‌وساز اسیداوریک در بدن ایجاد می‌شود.

 
آیا نقرس باعث سرطان می‌شود ؟

خیر. نقرس به‌خودی‌خود یک بیماری شدید و خطرناک نیست خصوصاً اگر به‌خوبی فرایند درمان و پیشگیری رعایت شود. بنابراین می‌توان گفت درصورت درمان صحیح و پیگیری مناسب نقرس خطرناک نیست.

 
نقرس درمان قطعی دارد ؟

تاکنون دارو و درمانی وجود ندارد که علت ایجاد نقرس را کاملاً درمان کند. بلکه داروهای موجود از طریق کم‌کردن اوریک‌اسید بدن به درمان نقرس کمک می‌کنند.

 

به نقل از : مجله پزشکی سلامتی سیب seebmagazine

 

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 5

برچسب ها : بیماری نقرس چیست و چگونه درمان می‌شود ؟ , بیماری نقرس چیست ؟ , بیماری نقرس یا Gout , علت بیماری نقرس چیست ؟ , نوشیدنی های الکلی , میوه‌ های مضر برای نقرس , نقرس , سرطان , آزمایش نقرس چیست ؟ , پیشگیری , رژیم غذایی , درمان , سن ابتلا به نقرس , دارو ,

تاریخ : جمعه 11 اسفند 1402 | نظرات (0) بازدید : 201
نویسنده : Roz fa |

 

 ۸۰ مطلب علمی و خواندنی که حقیقت دارند !

 

  1. در هر ۵ ثانیه یک کامپیوتر در سطح جهان به ویروس آلوده میگردد.
  2. ظروف پلاستیکی ۵۰ هزار سال طول میکشد تا در طبیعت شروع به تجزیه شدن کنند.
  3. اغلب مارها دارای ۶ ردیف دندان میباشند.
  4. ۹۰% سم مارها از پروتئین تشکیل یافته است.
  5. ۱۰ درصد وزن بدن انسان (بدون آب) را باکتریها تشکیل میدهند.
  6. ۱۱ درصد جمعیت جهان را چپ دستان تشکیل میدهند.
  7. از هر ۱۰ نفر، یک نفر در سراسر جهان در جزیره زندگی میکند.
  8. ۹۸ درصد وزن آب از اکسیژن تشکیل یافته است.
  9. یک اسب در طول یک سال ۷ برابر وزن بدن خود غذا مصرف میکند.
  10. سوسکها سریعترین جانوران ۶ پا میباشند. با سرعت یک متر در ثانیه.
  11. خرگوشها و طوطی ها بدون نیاز به چرخاندن سر خود قادرند پشت سر خود را ببینند.
  12. آیا میدانستید که چشم های زیبای شترمرغ از مغزش بزرگتر است.
  13. آیا میدانستید که گربه ها می توانند بیش از یکصد صدا با حنجره خود تولید کنند. در حالیکه سگ ها کمتر از ده صدا.
  14. آیا میدانستید که تعداد چینی هایی که انگلیسی بلدند، از تعداد آمریکایی هایی که انگلیسی بلدند(!) بیشتر است.
  15. آیا میدانستید که فیل ها تنها حیواناتی هستند که نمی توانند بپرند.
  16. کرگدنها قادرند سریعتر از انسانها بدوند.
  17. هیچ پنگوئنی در قطب شمال وجود ندارد.
  18. مادر و همسر گراهام بل مخترع تلفن هر دو ناشنوا بوده اند.
  19. کانادا یک واژه هندی به معنی «روستای بزرگ» میباشد.
  20. رشد دندانهای سگ آبی هیچگاه متوقف نمیگردد.
  21. قلب والها تنها ۹ بار در دقیقه میتپد.
  22. چیتا قادر است در حداکثر سرعت خود گامهایی به طول ۸ متر بر دارد.
  23. شمپانزه ها قادرند مقابل آینه چهره خود را تشخیص دهند اما میمونها نمیتوانند.
  24. عمر سنجاقکها تنها ۲۴ ساعت میباشد.
  25. مدت زمان گردش سیاره عطارد بدور خود دو برابر مدت زمان گردش آن بدور خورشید میباشد.
  26. روشنایی قرص کامل ماه ۹ برابر هلال ماه میباشد.
  27. یک خرس بالغ قادر است با سرعت یک اسب بدود.
  28. آیا میدانستید که هر بار که یک تمبر را زبان می زنید، 1/10 کالری انرژی مصرف می کنید.
  29. آیا میدانستید که اگر یک ماهی قرمز را در یک اتاق تاریک قرار دهید، کم کم رنگش سفید می شود.
  30. آیا میدانستید که کوتاهترین جنگ در تاریخ 1896 بین نازی ها و انگلستان رخ داد که 38 دقیقه طول کشید.
  31. آیا میدانستید که در هرم خئوپوس در مصر که 2600 سال قبل از میلاد ساخته شده است. به اندازه ای سنگ بکار رفته که می توان با آن دیواری آجری به ارتفاع 50 سانتی متر دور دنیا ساخت.
  32. قلب یک جوجه تیغی در حالت عادی ۱۹۰ بار در دقیقه میزند که در دوران خواب زمستانی به ۲۰ بار در دقیقه کاهش می یابد.
  33. اسبها قادرند در حالت ایستاده بخوابند.
  34. کانگروها قادرند ۳ متر به سمت بالا و ۸ متر به سمت جلو بپرند.
  35. قلب میگو در سر آن واقع است.
  36. گونه ای از خرگوش قادر است ۱۲ ساعت پس از تولد جفت گیری کند.
  37. یک کوه آتشفشان قادر است ذرات ریز و گردوغبار را تا ارتفاع ۵۰ کیلوکتری به فضای اطراف پرتاب کند.
  38. دارکوب ها قادرند ۲۰ بار در ثانیه به تنه درخت ضربه بزنند.
  39. سالانه ۵۰۰ فیلم در امریکا و ۸۰۰ فیلم در هند ساخته میگردد.
  40. آدولف هیتلر گیاهخوار بوده است.
  41. تمامی پستانداران به استثنای انسان و میمون کور رنگ میباشند.
  42. عمر تمساح بیش از ۱۰۰ سال میباشد.
  43. تمام قوهای کشور انگلیس جزو دارایی های ملکه انگلیس میباشند.
  44. موریانه ها قادرند تا ۲ روز زیر آب زنده بمانند.
  45. مزه سیب، پیاز و سیب زمینی یکسان میباشد.و تنها بواسطه بوی آنهاست که طعم های متفاوتی می یابند.
  46. فیلها قادرند روزانه ۶۰ گالن آب و ۲۵۰ کیلو گرم یونجه مصرف کنند.
  47. جغدها قادر به حرکت دادن چشمان خود در کاسه چشم نمیباشند.
  48. ۸۰ درصد امواج مایکرو ویو تلفنهای همراه بوسیله سر جذب میگردد.
  49. قد فضانوردان هنگامی که در فضا هستند ۵ تا ۷ سانتی متر بلنتر میگردد.
  50. بلژیک تنها کشوری است که فیلمهای غیر اخلاقی را سانسور نمیکند.
  51. جلیغه ضد گلوله، برف پاک کن شیشه خودرو و پرینتر لیزری همگی اختراعات زنان میباشند.
  52. موز پر مصرف ترین میوه کشور امریکا میباشد.
  53. درتمام انسانهای کره زمین ۹۹.۹ % شباهت ژنتیکی وجود دارد.
  54. ۹۸.۵ % از ژنهای انسان و شامپانزه یکسان میباشند.
  55. قلب انسان بطور متوسط ۱۰۰ هزار بار در روز و ۴۰ میلیون بار در سال می تپد.
  56. لئوناردو داوینچی مخترع قیچی میباشد.
  57. سطح شهر مکزیک سالانه ۲۵ سانتی متر نشست میکند.
  58. ۵۰ %جمعیت جهان هیچگاه در طول حیات خود از تلفن استفاده نکرده اند.
  59. هرگاه جمعیت کره زمین به ۱۰۰ نفر کاهش یابد، ۵۰ % پول جهان در دست ۶ نفر قرار خواهد گرفت.
  60. موشهای صحرایی سالانه ۱/۳ منابع و ذخایر غذایی جهان را نابود میسازند.
  61. ۲/۳ اعدامهای جهان در کشور چین بوقوع می پیوندد.
  62. سرود اصلی کشور یونان متشکل از ۱۵۸ بیت میباشد.
  63. تمساح ها قادرند آرواره های خود را با نیروی ۱۳۰۰ کیلو گرم ببندند.
  64. یک گاو بطور متوسط سالانه ۲ هزار و ۳۰۰ گالن شیر تولید میکند.
  65. خورشید از لحاظ وزن از ۷۰% هیدروژن،۲۸% هلیوم،۱.۵% کربن+نیتروژن+اکسیژن و ۰.۵% عناصر دیگر تشکیل شده است.
  66. سگهای شهری بطور متوسط ۳ سال بیشتر از سگهای روستایی عمر میکنند.
  67. در امریکا سالانه ۱۵ نفر بر اثر گاز گرفتگی توسط سگها جان خود را از دست میدهند.
  68. ۷۰% فقرای جهان را زنان تشکیل میدهند.
  69. در هر ۲ هفته یک زبان در جهان منقرض میگردد.
  70. ون گوگ در طول حیات خود تنها یکی از نقاشیهای خود را بفروش رساند.
  71. گربه های خانگی ۷۰% وقت خود را در خواب سپری میکنند.
  72. پلنگها قادرند تا ارتفاع ۵ متری به بالا بپرند.
  73. ۲/۳ آدم رباییهای جهان در کلمبیا به وقوع می پیوندد.
  74. سم مارهای قهوه ای استرالیا تا حدی مهلک میباشد که ۰.۰۰۲ گرم از سم این مارها میتواند یک انسان را بکشد.
  75. اختراع پیچ گوشتی پیش از پیچ صورت گرفت.
  76. خودروسازی بزرگترین صنعت در جهان میباشد.
  77. نور خورشید ۸.۵ دقیقه طول میکشد تا به زمین برسد.
  78. آیا میدانستید که پلک زدن زنان 2 برار پلک زدن مردان است؟
  79. آیا میدانستید که قدیمی ترین بنا در شمال توکیو است که 50 هزار سال قدمت دارد؟
  80. آیا میدانستید که لایه پوستی که آرنج دست را پوشانده هر 10 روز یک بار عوض می شود؟

به نقل از سایت delgarm

 

 

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 2 نفر مجموع امتیاز : 10

برچسب ها : ۸۰ مطلب علمی و خواندنی که حقیقت دارند ! , مطالب جالب , مطلب جالب , مطلب خواندنی , مطالب خواندنی , علمی , عجیب اما واقعی , مطالب عجیب , عجیب و غریب , جالب توجه , حقایق عجیب , مطالب علمی , تخیلی ,

تاریخ : دوشنبه 22 خرداد 1402 | نظرات (0) بازدید : 161
نویسنده : Roz fa |

 چرا در پاییز سریعتر می‌دوید؟
  



پاییز، فصل ژاکت‌های گرم، شکلات داغ، کدو تنبل و چیدن سیب با دوستان است اما فراتر از فراوانی خوراکی‌های خوشمزه، پاییز فرصت مناسبی را فراهم می‌کند تا در برنامه تمرین ورزشی خود تجدید نظر کنید و وارد فصل رویایی یک دونده شوید.
 
 
 
به گزارش سلامت، مایکل ملینیوتیس ، مربی باشگاه ورزشی در ایالات‌متحده می‌گوید : از آنجایی که در پاییز سریع‌تر می‌دوید و هر پاییز، دوندگان می‌توانند به خوبی عملکرد بهتری را تجربه کنند این افزایش سرعت دویدن احتمالاً به دلیل تعدادی از عوامل موثر است.
   
در حالی که ژانویه (۱۱ دی تا ۱۱ بهمن) شروع سال جدید محسوب می‌شود ماه سپتامبر (۱۰ شهریور تا ۸ مهر) نیز شروع مورد جدیدی است؛ فصل بازگشت به مدرسه آغاز می‌شود و تیم‌های ورزشی خود را برای این فصل آماده می‌کنند.
 
وی اشاره کرد که ممکن است در برنامه شما جای بیشتری برای دویدن وجود داشته باشد. با در نظر گرفتن این موضوع، پاییز زمان مناسبی برای استقرار (یا شروع) یک روال جدید دویدن است.
 
آب و هوا نیز ممکن است برای روحیه شما مفید باشد، زیرا بسیاری از مردم فصل پاییز را دوست دارند که این مورد به نوبه خود می‌تواند بر تمایل به ورزش تاثیر مثبت بگذارد.
 
کلی چیس، مربی ورزشی می‌گوید: داشتن روحیه خوب در حین تمرین باعث می‌شود سریع‌تر به اهداف خود برسید زیرا در واقع می‌خواهید که تمرین را انجام دهید.
 
جدا از اینکه پاییز شروع فصل مدرسه و ورزش است، این فصل مملو از برنامه‌های دویدن‌ سرگرم‌کننده نیز است.
 
جان گالوچی جونیور، مدیر مرکز فیزیوتراپی در ایالات‌متحده می‌گوید: «پاییز یکی از شلوغ‌ترین ماه‌ها برای ماراتن است و دوندگانی که برای شرکت در ماراتن پاییزی برنامه‌ریزی می‌کنند، پس از ماه‌های تابستان در اوج آمادگی جسمانی خواهند بود». با این گفته، احتمالاً متوجه خواهید شد که دویدن و تمرین شما در فصل تابستان موثر بوده است به خصوص اگر برای مسابقه تمرین کرده باشید به علاوه، مسابقات پاییزی به سادگی سرگرم‌کننده هستند.
 
با این حال، آماده شدن برای مسابقات تنها دلیلی نیست که احتمالاً در پاییز سریعتر بدوید؛ فرمول جادویی سرعت، سبک شدن در هنگام پاییز، شرایط آب و هوایی مناسب و کار سخت است.
 
شرایط آب و هوایی بهتر (گرما و رطوبت کمتر) ممکن است استرس کمتری به بدن وارد کند و احتمال کم آبی بدن را کاهش دهد.
 
وی در مورد کار سخت می‌گوید: دوندگان در تابستان سخت کار می‌کنند، اغلب برنامه‌های تمرینی را دنبال می‌کنند یا بیشتر از زمستان می‌دوند. اگر در این مدت یک رکورد شخصی جدید ثبت کردید، تعجب نکنید.
 
اگر از طرفداران پاییز هستید، مناظر رنگارنگ در انتظار شماست. از زردهای پر جنب و جوش گرفته تا قرمزهای آتشین، پاییز مناطق اطراف را به پس‌زمینه‌ای زیبا تبدیل می‌کند.
 
دمای سردتر یکی دیگر از عواملی است که به دویدن سریعتر در پاییز کمک می‌کند؛ صبح‌های سرد و در عین حال آفتابی و شب‌های سرد، بهترین فرصت را ایجاد می‌کنند.
 
ملینیوتیس می‌گوید: در پاییز، دما و رطوبت نسبت به تابستان گرم کاهش می‌یابد. در تابستان گرم در همان سطح تلاش و ضربان قلب می‌دویم اما در پاییز با همان میزان تلاش شاهد افزایش فوری سرعت هستیم. در پاییز سرعت به‌طور طبیعی افزایش می‌یابد.
 
در تحقیقی ذکر شده است که دمای هوا بدون در نظر گرفتن سطح، بیشترین تاثیر را بر عملکرد دوی ماراتن دارد. در طول این مطالعه، محققان ۶ ماراتن اروپایی و آمریکایی را در طول ۱۰ سال تجزیه و تحلیل کردند. آنان دریافتند که با افزایش دما، عملکرد کاهش می‌یابد  و بالعکس، تایید می‌کنند که دوندگان خنکی را دوست دارند.
 
دمای مطلوب برای دوندگان زن طی مسافت طولانی ۴۴ درجه فارنهایت است و این عدد می‌تواند به ۵۵ درجه فارنهایت نیز برسد. در اصل، هر چه بیشتر در حال دویدن باشید، می‌خواهید دمای هوا خنک‌تر باشد. / ایسنا
 
امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 2 نفر مجموع امتیاز : 10

برچسب ها : چرا در پاییز سریعتر می دوید ؟ , چرا در پاییز سریعتر می‌دوید , پائیز , سپتامبر , مهر , مایکل ملینیوتیس , دویدن , سلامتی , برگریزان , فصل پائیز , فصل زیبا , سلامت , پزشکی , مطالب علمی , مطلب خوب , علمی , مقاله , آب و هوا , جان گالوچی جونیور ,

تاریخ : سه شنبه 17 آبان 1401 | نظرات (0) بازدید : 337

حالت چشم دانشجویان دختر و پسر تاریخ : دوشنبه 28 خرداد 1403
ماجرای طنز دختر مکزیکی و نامزدش ! تاریخ : دوشنبه 28 خرداد 1403
عکس انواع خر تاریخ : جمعه 04 خرداد 1403
عکس شجره نامه پادشاهان هخامنشی تاریخ : جمعه 04 خرداد 1403
عکس چهره دختر خانم ها بعد از بیدار شدن تاریخ : جمعه 28 اردیبهشت 1403
آموزش کاربردی چند ضد حال اساسی تاریخ : جمعه 28 اردیبهشت 1403
داستان کوتاه و خواندنی پیرمرد و دخترک تاریخ : جمعه 07 اردیبهشت 1403
تصويری دلخراش از گروگانگيری يک دختر ! تاریخ : جمعه 07 اردیبهشت 1403
کاریکاتور مراحل درس خواندن تاریخ : جمعه 07 اردیبهشت 1403
فواید و مضرات روغن ذرت تاریخ : شنبه 01 اردیبهشت 1403
شعر طنز حسنی نگو بلا بگو تاریخ : جمعه 31 فروردین 1403
داستان طنز سیندرلا تاریخ : جمعه 31 فروردین 1403
فواید بی شمار تخم مرغ تاریخ : جمعه 31 فروردین 1403
شعر مست و هشیار از پروین اعتصامی تاریخ : یکشنبه 26 فروردین 1403
عکس 2 تا هلو ! تاریخ : یکشنبه 26 فروردین 1403
وای به روزی كه خانوم ها برن سربازی ! تاریخ : شنبه 25 فروردین 1403
عکس ابراز عشق مردانه تاریخ : چهارشنبه 22 فروردین 1403
تصاویر هتلی رویایی با امکانات مدرن تاریخ : چهارشنبه 22 فروردین 1403
تست روانشناسی مخصوص آقایان ! تاریخ : چهارشنبه 15 فروردین 1403
9 توصیه دوستانه یک آدم افسرده تاریخ : چهارشنبه 15 فروردین 1403

تعداد صفحات : 8


فروشگاه اینترنتی
نت فارس
firefox
opera
google chrome
safari